SMX East 2014

Visits har landat i New York för att närvara på SMX East, en sökmarknadsföringskonferens.
\"Visits

Dag ett – Visualisera din data och satsa på video

Vi började dagen med ett par intressanta sessions om var trafiken kommer ifrån och vad Google tar med i sina resultat. Marshall Simmonds påpekade mycket korrekt att SEO inte är ett projekt! SEO är en konstant pågågende process som måste utvecklas tillsammans med sökmotorernas konstanta tweekande och uppdaterande av sina algoritmer. Google genomför i snitt 2 uppdateringar om dagen. En annan fråga som togs upp är hur man skall hantera bildsök när Google inte längre visar siten som bilden ligger på.

\"Bruce
Visualisering var ett annat intressant ämne som togs upp och det handlade om hur viktigt det är att kommunicera statistik och siffror på ett pedagogiskt sätt och kanske framför allt att branda dina diagram! Det är en enkel process som i mångt och mycket handlar om att helt enkelt färgsätta diagramen med ditt bolags färger istället för att använda de standardmallar som finns i de flesta program.

Du är straffad!!

Ja, så inledde Bruce Clay sin minisession som handlade om just penaliceringar av Google (Googlestraff). I princip gick det ut på att eftersom Google hela tiden förändrar sina algoritmer, gör tillägg, skapar nya förutsättningar osv. så kommer de flesta siter att för eller senare på ett eller annat sätt att bli bestraffade. Det är alltså viktigt att hela tiden uppdatera, kontrollera, analysera och åtgärda SEO-relaterade faktorer på din site. Det positiva med detta är att siten samtidigt hela tiden kommer att utvecklas och hela tiden bli bättre.

Analytics SEO och Big data

Analytics SEO levererar för utom ett bra och heltäckande SEOverktyg även ett API där man kan lada ner rådata och analysera själv tillsammans med data från andra källor för att göra mer avancerad analys. De körde en minisession där Laurence O\’Toole gick igenom möjligheterna, jag tror att vi kommer att få se mycket av det här bolaget i framtiden. De inkluderar redan väldigt mycket intressant information i sina rapporter och i bakgrunden pågår en febril aktivitetet för att finslipa det ytterligare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen