AdFeed – Google Shopping och Produktannonser via AdFeed

Vi på Add Visits har under en längre tid arbetat med både Google Shopping och Produktannonser från AdFeed med goda resultat. Nedan vill vi ge dig en överblick av dessa två begrepp och vad de betyder för oss.

Vad är Produktannonser via AdFeed?

AdFeed är vår benämning på produktannonser som vi skapar genom våra verktyg för att driva trafik via Google Adwords och Bing Ads. Produktannonser via AdFeed är vanliga Adwords eller Bing annonser, men vi annonserar endast direkt mot produkter eller sidor som finns i en datafeed.

Vad skiljer då annonsering via Google Shopping och Produktannonser via AdFeed?

Google Shopping och produktannonser via AdFeed inriktar sig på två olika annonsutrymmen på Google. I bilden nedan visas Google Shopping annonser i den röda rektangeln medan Produktannonser via AdFeed kan visas i de gröna rektanglarna.

\"Google

Produktannonser konkurrerar med andra ord med vanliga Adwordsannonser i det betalda sökresultatet. I bilden ovan ser ni exempelvis att Adidas syns i både i det betalda och det organiska sökresultatet men inte i Google Shopping. Tror ni Adidas missar försäljning genom att inte även finnas där?

Varför ska vi använda oss av Google Shopping OCH Produktannonser via AdFeed?

Vår tes är att desto bättre synlighet du kan få för dina viktigaste produkter ju större sannolikhet är det att du vinner besökaren och säljet.

Hur kan en Produktannonser via AdFeed se ut?

En produktannons har samma förutsättningar som en normal Google Adwords annons. Annonsrubriken kan vara upp till 25 tecken, annonstexterna får vara upp till 35 tecken var och visnings-URL får vara 35 upp till tecken. Utöver det gäller samma regler med specialtecken och budskap som för vanliga Adwords annonser även för Produktannonser via AdFeed.

Nedan är ett exempel på en annons via AdFeed (vi har valt att dölja visnings-URL):

\"adfeed-ad\"

Detta är en annons som pekar direkt till en produkt på annonsörens webbsida. Priset är samma som är angivet i såväl datafeeden som på hemsidan. Ni ser även att produktnamnet förekommer i annonstexten och delar av produktnamnet förekommer även i annonsens rubrik vilke.

Varför kan vi inte skapa Produktannonser själva?

Det är klart att ni kan, men vill ni även löpande hålla de uppdaterade med rätt priser, uppdatera/ta bort produkter som försvinner eller ändras, justera bud för att öka ROI?

Med våra system och erfarenhet hjälper vi er att skapa och hantera detta. Vi tar även bort produkter som utgår och uppdaterar URL:er och pris för produkter som byter namn eller pris. För en av våra kunder har vi skapat, lagt upp, löpande optimerat över 30 000 unika produkter med produktspecifika annonser och landningssidor för varje produkt.

Hur kan vi komma igång med Produktannonser via AdFeed och/eller Google Shopping?

Det som behövs är en feed i CSV, XML eller liknande med alla era produkter. Har ni inte en produktfeed idag får ni gärna kontakta oss så hjälper vi er skapa en produktfeed.

Läs mer om våra lösningar för produktannonsering under AdFeed.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen