Domen är till slut spikad för Universal Analytics!

Många har nog funderat på hur länge Google kommer att låta Universal Analytics fortsätta leva. Den senaste tiden har de mycket aktivt pushat för GA4. De flesta har nog tänkt sig att det skulle ta många år innan Google väljer att lägga ner UA. Det innebär att man knappt har börjat tänka på GA4 ännu än mindre planerat för övergången mellan versionerna. Nu har dock verkligheten kommit ifatt, den 1 Juli 2023 slutar Universal Analytics helt att hantera trafik.

Så här skriver Google:

\”All standard Universal Analytics properties will stop processing new hits on July 1, 2023.\”

Hög tid att aktivera GA4!

För att ha full YOY data så var sista datumet att aktivera den 1/7 2022. Detta betyder inte att det är försent me att det är högtid att säkra upp din data innan Universal Analytics försvinner den 1 juli 2023. Kontakta oss så hjälper vi dig att implementera Google Analytics 4.  Vi har arbetat med GA4 från dag 1 för att säkra att vi har kompetens att implementera samt att ge support på GA4. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen