SearchLove #3: Jeremy Goldman – Social Media & ROI

Förmiddagspasset avslutades av Jeremy Goldman som föreläste om Social Media & ROI.

En riktigt intressant föreläsning och återigen tillbaka till konkreta tips och exempel. Han presenterade bland annat en kampanj de kört i New York där de spårade upp singlar som uttryckte sig som ledsna via social media under Alla hjärtans dag. De letade upp dessa och gav dem en present och sedan spreds detta vidare via deras sociala media profiler vilket gav väldigt stor exponering av deras kampanj.

Han avslutade sin föreläsning med tips på aktiviteter på olika nätverk. Exempelvis vikten av att hålla koll på algoritmuppdateringar på Facebook, vikten av att posta vid rätt tid på Twitter och vikten av bildtexter på Instagram.

TakeAways:

 • Varför konverterar inte Social Media:
  • Dålig planering
  • Inga kpi:er
  • Fel kpi:er
  • Gör det inte bara för andra gör det, ha en strategi
  • Räknar fel, tid: konverterar inte lika snabbt

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen