https – Den senaste SEO-hajpen

Google gick nyligen ut med att de skulle ge lite extra värde till webbplatser som använder det säkra protokollet https (Hypertext Transfer Protocol Secure). Orsaken är att de vill uppmuntra webmasters att gå över till krypterade webbplatser för att skydda sina användare.

\"HTTPS

Detta resulterade i sin tur att väldigt många siteägare har bytt till https i hopp om att deras webbplats skall börja ranka bättre.

Vår rekomendation är dock att inte byta från http till https för att försöka förbättra din ranking. Google säger själva att det är en \”minor signal\”, det finns alltså betydligt viktigare faktorer att titta på om du vill ranka bättre. Att byta till https kan vara en komplicerad, tidsödande och dyr process därför är det i de allra flesta fall bättre att lägga resursena på andra faktorer.

webbplatsgranskning

Om du är osäker på om din webbplats är anpassad för att ranka bra så kan du kontakta oss för att göra en webbplatsgranskning. Då får du en grundlig genomgång av webbplatsen och tydliga instruktioner om vad som behöver ändras för att den skall ha optimala förutsättningar att synas bra i Google.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen