Sociala medier – viktigt att hålla koll på

Det diskuteras ganska flitigt om hur effektivt sociala medier egentligen är för försäljningen. Marknadsföring via sociala medier kan i princip bestå av två olika strategier, den ena är att köpa annonsering på sociala nätverk, t.ex. Facebook den andra är att engagera sig i sociala nätverk och att skapa intresse runt sitt varumärke för att på det sättet försöka locka till sig trafik som sedan kan konverteras till affärer.

\"Sociala

Oavsett hur du väljer att jobba så är det viktigt att hålla koll på om du får trafik från sociala nätverk. Det kan du bland annat göra via Google Analytics. Under menyn Förvärv (Acquisition) hittar du undermenyn Socialt (Social) här kan du få fram intressant data om ditt varumärkes status på sociala nätverk.

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med strategier runt social media.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen