Google och 301:or

För ett par dagar sedan upptäckte vi att sidor som är vidarebefordrade med så kallade 301 redirects har börjat dyka upp i Googles index (det skall de inte göra).

Om du flyttar en site till ny domän skall du göra 301

Vi har tidigare skrivit om hur det kan gå om man inte hanterar gamla sidor (URL:er) på rätt sätt när man myter system, bygger ny site, eller flyttar till en ny domän. Det man gör är att sätta header status 301 på sidan som skall byta url. Google kommer då att flytta över allt SEO-värde från den gamla sidan till den nya sidan. Allt gott och väl, men för ett par dagar sedan upptäckte vi att något verkar ha hänt med hur Google hanterar 301:or!

Fallet cdon.com

cdon.com är 301:ad till cdon.se och om man gör en statuscheck av headers på cdon.com så replikeras 301.
\"Header
Nu dyker plötsligt cdon.com upp i index om man söker på: site:cdon.com.
\"Googles

Vi undersöker vad detta beror på, än så länge kan vi bara konstatera att det är som det är. Vi undersöker också och det påverkar rankingen för siter som påverkas av detta. Vi har ett exempel på en 301:ad site som har börjat ranka. Fortsättning följer…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen