Google rensade bland Stockholms hotell

Missade du Google Domain Clustering/Crowding Update?

Det har de senaste veckorna varit väldigt mycket snack om Google Penguin 2.0, men en annan stor uppdatering som Google lanserade under maj var för att få bort/minska flera träffar för en domän vid en sökning.

Denna uppdatering har inte uppmärksammats i alls samma utsträckning som Google Penguin 2.0 som släpptes dagen efter Domain Clustering uppdateringen. Domain Clustering släpptes den 21 maj och Google Penguin den 22 maj.

En bransch som påverkats hårt av denna uppdatering är hotell och recensionssidor. Flera svenska hotellkedjor har flera olika hotell i en viss stad, men alla hotellen ligger på samma domän. Detta innebär att det nu är svårare att ranka med flera olika hotell på en sökning på ”hotell stockholm” utan endast ett hotell/resultat per sida kommer att synas även om det finns flera olika hotell inom en viss hotellkedja.

Nedan ger vi exempel på hur vissa domäner påverkats av detta:

Antal sidor topp 100V20V24
Scandichotels.se131
Radissonblu102
Elite hotels61
Rica51
ParkInn21
Tripadvisor171

 

Även hotellkedjorna i Göteborg drabbades av denna uppdatering – exempelvis hade Scandichotels 9 topp 100 träffar, nu endast 1, Radissonblu hade 7 men bara 1 idag.

* källa för information om positionerna SEOlytics.com

Googles Domain Clustering uppdatering ger ett sökresultat med större mångfald, men tar även bort väldigt många relevanta sökningar. Söker du efter exempelvis ”hotell stockholm” är du förmodligen ute efter olika alternativ för hotell, även inom samma kedja.

Dock är uppdateringen bra om du vill se kommentarer om ett företag eller hitta produkter från ett varumärke på andra domäner än från tillverkarens hemsida då fler domäner nu visas än tidigare.

Läs mer på http://searchengineland.com/google-domain-clustering-change-159997

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen