Google Penguin 2.0 – Vinnare och förlorare

Google Penguin 2.0 släpptes lös den 22 maj och tack vare verktyget SEOlytics kan vi nu nästan 2 veckor senare se en tydlig bild av vilka sidor som påverkats mest, både positivt och negativt.

Förra veckan publicerades listor på vinnare och förlorare i Penguin 2.0 baserade på SEOlytics SVR-värde (ett värde på en domäns organiska synlighet) vilket vi ansåg vara förhastade. SVR-värdet mäts veckovis och rankingar kontrolleras från måndag till söndag. Penguin 2.0 lanserades på torsdagen vilket bör innebära att hälften av alla sökords ranking var kontrollerad redan innan Penguin 2.0 och därmed inte avspeglade Penguin 2.0 korrekt.

Generellt går det även att urskilja betydligt större förändringar i SVR-värdet under vecka 22 än vad SVR-värdet under vecka 21 visade. Det indikerar även på en större uppdatering från Google vilket Google Penguin 2.0 är.

Nedan ger vi tydliga exempel på vinnare och förlorare för Penguin 2.0:

Vinnare:

booking.com

\"\"

konferens.se

\"\"

visma.se

\"\"

Förlorare
Tripadvisor.se

\"\"

flygbiljetter.se

\"\"

uglkurser.se
\"\"

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen