Penguin 2.0 lanserad!

För cirka två veckor sedan fick en tweet stor uppmärksamhet inom SEO-branschen. Matt Cutts, head of Google\’s Webspam team, skrev på Twitter att en Pinguin update skulle komma inom några veckor. Google Penguin är en algoritmuppdatering som syftar till att hantera överoptimerade sidor, främst baserat på väldigt onaturliga länkprofiler.

Denna tweet har sedan dess debatterats flitigt på diverse bloggar, forum och twittertrådar.

\"Penguin

Igår lanserades Penguin 2.0.

Det var framförallt en video med Matt Cutts som fick många att hålla andan när Matt säger att Penguin 2.0 kommer att gå djupare än dess föregångare (detta är den fjärde Penguin uppdateringen) och ha större påverkan än dess föregångare.

Det är fortfarande för tidigt att kunna dra för stora slutsatser, men det verkar som Penguin 2.0 har haft en mindre påverkan än den första Penguin uppdateringen som påverkade 3,1% av alla engelska sökningar mot 2,3% av alla engelska sökningar för Penguin 2.0.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen